piątek, 29 marca 2024

Kultura i rozrywka

  • 2 komentarzy
  • 7483 wyświetleń

Wieści z Wojewodzina

Warsztaty z Marcinem Budynkiem

       W Zespole Szkół w Wojewodzinie odbyły się warsztaty kulinarne w ramach projektu „Stawiam na drób” w całości sfinansowane z Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego.  Należy podkreślić, że wszystkie produkty spożywcze, z których korzystali uczniowie zostały dostarczone przez organizatora!

Celem projektu jest objęcie profesjonalnym szkoleniem uczniów wybranych szkół gastronomicznych z zakresu jakości i obróbki technologicznej polskiego mięsa drobiowego. Merytoryczne wsparcie w projekcie  zapewnia Akademia Kulinarna Marcina Budynka znanego mistrza kulinarnego słynącego z prowadzenia programów telewizyjnych związanych z gastronomią, autora książek kulinarnych, organizatora i jurora konkursów kulinarnych.

Podczas warsztatów uczniowie mieli okazję pracować pod dyktando zespołu w składzie: Pan Marin Budynek - właściciel Tawerny Fisza w Augustowie,  pan Kamil Bobkowski – Szef kuchni w restauracji Tawerna Fisza Concept by Marcin Budynek w Augustowie i pan Angelo Colombo – właściciel i Szef w restauracji Bistro Dobra Zmiana w Białymstoku.

Lekcja profesjonalizmu, obserwacja pracy mistrzów, wspaniałe warsztaty kulinarne, których tematem przewodnim były nowatorskie sposoby przygotowania drobiu; kurczak po malezyjsku, serca drobiowe w stylu azjatyckim, to tylko część specjałów przygotowanych w nowatorskim wydaniu.

Wrażenia uczniów: bezcenne doświadczenie! Wszyscy otrzymali certyfikat uczestnictwa w warsztatach - Zdzisława Choynowska Dyrektor szkoły

 

Komentarze (2)

Bardzo ciekawe zajęcia. A dania po prostu pyszne. Na pewno odtworze je w domu :)

brawo pyszne dania

Dodaj zdjęcie do komentarza (JPG, max 6MB):
Informacja dla komentujących
Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treści publikowane w komentarzach. Zastrzegamy mozliwość opóźnienia publikacji komentarza lub jego całkowitego usunięcia.